Túrák kezdőknek

5 nap – kb. 1300 km

Régóta szeretnél csoportos túrán részt venni, de ez még új világ számodra? Ismerkedj meg a motoros túrázással Tirolban!

Ezt a túrát azoknak a magabiztos motorkezeléssel rendelkező túrázóknak ajánlom, akik még csak most ismerkednek a hosszabb, külföldi motoros túrákkal.

Hogyan készüljek egy ilyen túrára? Mit vigyek magammal mindenképp? Hogyan készítsem fel a motort? Milyen a csapatban motorozás? Ezekere a kérdésekre mind választ kapnak a túra végére a résztvevők, és magabiztosan fognak neki vágni a nagyvilágnak! Tapasztalt motorosként szívesen adok tanácsot a kevesebb tapasztalattal rendelkezőknek. A túra hosszát és útvonalát is úgy határoztam meg, hogy a kevésbé rutinos pilóták is tudják teljesíteni. Nem megyünk óriási távokat, de mégis olyan helyekre juthatsz el velem, mint a Namlos, Timmelsjoch, vagy akár a bakancslistás Stelvio! A csapatban mindenki hasonló tudással rendelkezik, így nem kell azon izgulnod, hogy a hátráltatod a csapatot, csak élvezned kell a kanyarvadászatot! 

Összesen megtett táv: kb. 1300 km
Napi távok: 200-300 km
Highlights: Silvretta Hochalpenstrasse-ra (2 018 m), Stelvio-pass (2 757 m), Fuorn-hágó (2149 m), Kaunertal Gletscherstrasse (2750 m), Umbrail pass (2501 m), Karlsjochbahn (3108 m), Hahntenjoch (1894 m), Timmelsjoch (2 509 m), Jaufen-hágó (2 094 m), Kühtai-nyereg (2 020 m),Penser Joch (2 211 m) és még sok más.

1. Nap - Bemelegítés
Napi táv: 240 km
Szintkülönbség: 15 km
5 óra motoron töltött idő

Ezen a napon 6 motoros indul el, de egy csapat érkezik vissza a szállásra. Megtanuljuk, hogyan mozogjunk a leghatékonyabban csapatban, ki mire figyel, kinek mi a feladata. A túra első, amolyan bevezető hágója az Arlbergpass (1793 m), innen megyünk ismét le a völgybe, hogy nyugatról tudjunk felmenni Silvretta Hochalpenstrasse-ra (2 018 m). Itt Európa legmagasabban fekvő, hajózható tava felett ebédelünk. Megnézzük a Kops-i gátat, és pazar kilátás mellett fogyasztjuk el a délutáni kávénkat a Piller-i kilátónál (1558 m).
2. Nap - Bakancslistás Stelvio
Napi táv: 330 km
Szintkülönbség: 24 km
5,5 óra motoron töltött idő

Második nap bele is vágunk a dolgok közepébe. Svájcot vesszük górcső alá, hogy a Fuorn-hágón (2149 m), majd az alpesi ország egyik TOP10-es hágóján, az Umbrail passon (2501 m) közelítsük meg egy újabb határátlépéssel a Stelvio-passt (2 757 m), ahol egész "Tibetig" felmegyünk. Lefelé begyakoroljuk a hajtűkanyarokat, erre egészen pontosan 48 alkalom nyílik, amíg leérünk a (függőlegesen) 2 km-re fekvő Glorenza-ba. Itt a középkori városfalak között isszuk meg az aznapi olasz capuccinó adagunkat, és indulunk vissza a Reschen-hágón (1504 m).
3. Nap - Pihenő nap
Napi táv: 180 km
Szintkülönbség: 14 km
4 óra motoron töltött idő.

Hogy kipihenjük az előző nap fáradalmait, pihenésképpen felmegyünk hógolyózni a kaunertali gleccserhez. A fizetőkaputól 26 km-es út vezet a 2 750 méter magasan fekvő parkolóhoz, ahonnan jó látási viszonyok esetén felmegyünk 3 108 méter magasan található kilátóba. Innen látszik a Stelvio, de megnézzük azt is, hogy hova megyünk holnap. 😉 Benézhetünk még a gleccser alá, és nem a legrövidebb, de annál kanyargósabb úton irány a szállás. Az esti vacsora egy autentikus tiroli hüttében!
4. Nap - Vorarlberg
Napi táv: 330 km
Szintkülönbség: 12 km
7 óra motoron töltött idő.

A pihenőnap után ismét nem töltjük hasztalanul az időt. Erre a napra kiváló bemelegítés a Hahntenjoch (1894 m). A következő megálló a Faschinajoch (1486 m), de ha már arra járunk, megállunk egy fotóra a Furkajoch tetején (1761 m). Majd irány a festői Flexenpasson (1773 m) keresztül újra a Lech völgy, és végül, de nem utolsó sorba a namlos-i kanyarokban koptatjuk a gumi szélét!
5. Nap - Hullámvasút 2000m felett
Napi táv: 320 km
Szintkülönbség: 23 km
5,5 óra motoron töltött idő

Az utolsó nap olyan tartalmas lesz, mint amilyen rövid. A héten szerzett rutinnal, nekivágunk 4 kétezer méter feletti hágónak! Ismét Olaszország az irány, ahova a 2 509 méter magas Timmelsjochon-on jutunk át. De le sem érünk a völgybe, már indulunk is fel a Jaufen-hágóra (2 094 m). Innen már hazafelé vesszük az irányt, de a napnak közel sincs vége. Beköszönünk még a Penser Jochon (2 211 m) a hüttébe, mielőtt Dél Tirolnak búcsút intenénk a Brenner-hágón (1370 m) keresztül. Az túra 9. és egyben utolsó 2000 méter feletti átkelője, a Kühtai-nyereg (2 020 m). A szállás felé megnézzük az Inn-völgyet madártávlatból...
Previous
Next

Az ár tartalmazza:
– 6 éjszaka szállás (egy fő egyedül egy szobában, minőségi szálláson, neked szauna, ruhaszárító helyiség kesztyű és csizmaszárítóval, motorodnak zárt mélygarázs)
*** A túra csillagtúra, hogy kényelmesen, felesleges súlyok nélkül motorozhass! ***
– 6 reggeli, és 6 vacsora a szálláson
– a fizetős hágókra az útdíj (kb. 50 euró értékben)
– jegyek a Karlsjochbahn felvonóra
– A fuvart a Hüttébe
(igazi osztrák Hütte a hegytetőn, ott lesz az egyik vacsora)
– Jó minőségű, névre szóló ajándék póló (férfi, női)
– A túra-, és idegenvezetés árát
– A túrán készült fényképeket (Kanyarfotó is 😉 )
– Assistance szolgáltatás (A szálláson saját motoros trélerünk áll készenlétben szerszámokkal).
– Oda-vissza út megtervezésében segítség
– Welcome Card (nagy gyakorlati jelentősége nincs, de ha valaki bármilyen okból kivesz egy pihenőnapot, akkor ingyen busz, múzeum, strandbelépő stb.)
– Ajándékcsomag

A túra árában nincs benne:
– Üzemanyag
– Osztrák autópálya matrica
– Az ebédek ára (valamit eszünk gyorsan aztán tűzünk tovább motorozni 😛 )
– Balesetbiztosítás (személyi és vagyoni)
– Minden egyéb szolgáltatás ami nem lett említve a tartalmazza részben

Kérdés esetén keress a “Kapcsolat” menüben található elérhetőségek bármelyikén!

A kiírt túraterv időjárás, és egyéni igények függvényében változhat!

  • Kezdő túra
    Kezdő túra ---- € / Fő
  • Kezdő túra ---- € / Fő

Jelentkezés Páros túrára

Jelentkezés a kezdő túrára

Jelentkezés a csoportos kanyarvadász túrára