Csoportos kanyarvadászat

5 nap – kb. 1800 km

Ha nem vagy kezdő, nincs aki utasként elkísérjen, csak a legszükségesebbeket vinnéd magaddal napközben, és imádsz motorozni, akkor ez a te túrád!

 A túra a nevéhez méltóan kanyarvadászat, de nem motorverseny!

A tempó mindenki számára élvezhető, de sem az idővel, sem egymással nem versenyzünk! Ezt vedd figyelembe a jelentkezésnél! A túrán nincs minimum (viszont maximum 6 fő) létszám, tehát ha most foglalsz, már be is írhatod a naptáradba a következő túrádat a tiroli Alpokba! Ha a kiírt túrák megtelnek, jelentkezz a várólistára, hogy értesülj ha felszabadulnak helyek vagy új időpont kerül kiírásra! Túrára való jelentkezés után, felveszem veled a kapcsolatot telefonon!

Összesen megtett táv: kb. 1800 km
Napi távok: 300-500 km
Highlights: Silvretta Hochalpenstrasse-ra (2 018 m), Bernina hágó (2 328 m), Gavia-hágó (2 621 m), Stelvio-pass (2 757 m), Kaunertal Gletscherstrasse (2750 m), Karlsjochbahn (3108 m), Hahntenjoch (1894 m), Flülea szorost (2 383 m), Albula pass (2 315 m), Timmelsjoch (2 509 m), Jaufen-hágó (2 094 m), Kühtai-nyereg (2 020 m) és még sok más.

1. Nap
Napi táv: 340 km
Szintkülönbség: 18 km
6 óra motoron töltött idő

Megérkezés után egy rövidebb, de annál tartalmasabb nap. Egy helyi kedvencem, az autó forgalomtól szinte mentes "Namlos"-on felvesszük a ritmust, Lech-völgyön végig, át a Flexen-hágón (1773 m) az Arlbergpass-ra (1793 m), majd le a völgybe, hogy nyugatról tudjunk felmenni Silvretta Hochalpenstrasse-ra (2 018 m). Itt Európa legmagasabban fekvő, hajózható tava felett ebédelünk. Megnézzük a Kops-i gátat, és pazar kilátás mellett fogyasztjuk el a délutáni kávénkat a Piller-i kilátónál (1558 m).
2. Nap
Napi táv: 490 km
Szintkülönbség: 33 km
8 óra motoron töltött idő

Második nap bele is vágunk a dolgok közepébe. Sankt Moritznak vesszük az irányt, ahol a lent, vagyis a völgy kb. 1700 méteren van, és onnan indulunk fel a Bernina hágóra (2 328 m) és folytatjuk utunkat a világörökség részét képező Rhätische Bahn vasútvonala mellett Olaszország felé hogy tényleg "lentről" (Tirona városa 441 m magasan fekszik) támadhassuk a Gavia-hágót (2 621 m). A következő megálló a Stelvio-pass (2 757 m), ahol egész "Tibetig" felmegyünk. Lefelé begyakoroljuk a hajtűkanyarokat, erre egészen pontosan 48 alkalom nyílik, amíg leérünk a (függőlegesen) 2 km-re fekvő Glorenza-ba. Itt a középkori városfalak között isszuk meg az aznapi olasz capuccinó adagunkat, és indulunk vissza a Reschen-hágón (1504 m).
3. Nap - Pihenő nap
Napi táv: 220 km
Szintkülönbség: 13 km
4 óra motoron töltött idő.

Hogy kipihenjük az előző nap fáradalmait, pihenésképpen felmegyünk hógolyózni a kaunertali gleccserhez. A fizetőkaputól 26 km-es út vezet a 2 750 méter magasan fekvő parkolóhoz, ahonnan jó látási viszonyok esetén felmegyünk 3 108 méter magasan található kilátóba. Innen látszik a Stelvio, de megnézzük azt is, hogy hova megyünk holnap. 😉 Benézhetünk még a gleccser alá, és nem a legrövidebb, de annál kanyargósabb úton irány a szállás. Az esti vacsora egy autentikus tiroli hüttében!
4. Nap - Négy ország egy nap alatt
Napi táv: 420 km
Szintkülönbség: 28 km
8 óra motoron töltött idő.

A pihenőnap után ismét nem töltjük hasztalanul az időt, mert a mai nap 4 országon vár ránk. Erre a napra kiváló bemelegítés a Hahntenjoch (1894 m), amit az első napról ismert Lech-völgy hosszú kanyarjai követnek majd egy pihenésképpen egy kávészünet a Furkajoch tetején (1761 m). A következő etapban Lichensteint teljes hosszában keresztül motorozzuk, ahonnan átlépünk Svájcba és célba vesszük Európa legmagasabban fekvő városát, hogy azon keresztül érjük el a Flülea szorost (2 383 m). Továbbiakban az Inn hegyi folyóval vesszük fel a versenyt az újabb határig, mert mi onnan a számunkra érdekesebb Norbert magaslaton (1405 m), vesszük az irányt a 2 napról ismert Reschen hágó felé, ugyanis még egy kávéra átugrunk Itália földjére. A kávézáshoz a hátteret a Reschen-i tóban kiálló templomtorony szolgáltatja. Szükségünk is lesz a jó erős feketére, mert következőnek már csak a szálláson támasztjuk le a motorokat.
5. Nap
Napi táv: 320 km
Szintkülönbség: 23 km
5,5 óra motoron töltött idő

Az utolsó nap olyan tartalmas lesz, mint amilyen rövid. Ismét Olaszország az irány, ahova a 2 509 méter magas Timmelsjochon-on jutunk át. De le sem érünk a völgybe, már indulunk is fel a Jaufen-hágóra (2 094 m). Innen már hazafelé vesszük az irányt, de a napnak közel sincs vége. Beköszönünk még a Penser Jochon (2 211 m) a hüttébe, mielőtt Dél Tirolnak búcsút intenénk a Brenner-hágón (1370 m) keresztül. Az túra 10. és egyben utolsó 2000 méter feletti átkelője, a Kühtai-nyereg (2 020 m). Még a szállás felé megnézzük az Inn-völgyet madártávlatból, majd érkezés a szállásra.
Previous
Next

Az ár tartalmazza:
– 6 éjszaka szállás (egy fő egyedül egy szobában, minőségi szálláson, neked szauna, ruhaszárító helyiség kesztyű és csizmaszárítóval, motorodnak zárt mélygarázs)
*** A túra csillagtúra, hogy kényelmesen, felesleges súlyok nélkül motorozhass! ***
– 6 reggeli, és 6 vacsora a szálláson
– a fizetős hágókra az útdíj (kb. 50 euró értékben)
– jegyek a Karlsjochbahn felvonóra
– A fuvart a Hüttébe
(igazi osztrák Hütte a hegytetőn, ott lesz az egyik vacsora)
– Jó minőségű, névre szóló ajándék póló (férfi, női)
– A túra-, és idegenvezetés árát
– A túrán készült fényképeket (Kanyarfotó is 😉 )
– Assistance szolgáltatás (A szálláson saját motoros trélerünk áll készenlétben szerszámokkal).
– Oda-vissza út megtervezésében segítség
– Welcome Card (nagy gyakorlati jelentősége nincs, de ha valaki bármilyen okból kivesz egy pihenőnapot, akkor ingyen busz, múzeum, strandbelépő stb.)
– Ajándékcsomag

A túra árában nincs benne:
– Üzemanyag
– Osztrák autópálya matrica
– Az ebédek ára (valamit eszünk gyorsan aztán tűzünk tovább motorozni 😛 )
– Balesetbiztosítás (személyi és vagyoni)
– Minden egyéb szolgáltatás ami nem lett említve a tartalmazza részben

Kérdés esetén keress a „Kapcsolat” menüben található elérhetőségek bármelyikén!

A kiírt túraterv időjárás, és egyéni igények függvényében változhat!

  • Csoportos Kanyarvadászat ---- € / Fő

Jelentkezés várólistára

Jelentkezés Páros túrára

Jelentkezés a kezdő túrára

Jelentkezés a csoportos kanyarvadász túrára